Eurajoen hiekkatekonurmi lähes valmis

19.8.2011


 


Kun Ikaalisiin valmistui syksyllä 1987 Suomen ensimmäinen pesäpallolle tarkoitettu  hiekkatekonurmikenttä, ei monikaan oivaltanut, miten tärkeällä asialla oltiin. Ikaalisten kenttä on edelleen kovassa käytössä, mutta pitkin Suomenniemeä on rakennettu jo lähes sata muutakin kenttää. Syyskuussa 2011 valmistuu hiekkatekonurmikenttä myös Eurajoelle.

Hiekkatekonurmi on oivallinen peli- ja harjoitusalusta erityisesti pesäpalloon, mutta myös  jalkapalloonkin. Hiekkatekonurmen etuja hiekkakenttään tai luonnonnurmeen verrattuna ovat vakio-olosuhteet harjoitteluun (pelikunnossa sateellakin), kulutuksen kesto sekä edustava ulkonäkö. Hiekkatekonurmen käyttökustannukset ovat  hiekkakenttään verrattuna huomattavasti pienemmät. Kentän suolausta ja rajaviivojen piirtämistä rouhekalkilla ei enää tarvitse suorittaa. Myös kentän lanaustarve on pienempi.

Eurajoen hiekkatekonurmikentän rajaviivoituksessa on huomioitu sekä aikuiset että lapset. Miesten ja naisten kentän lisäksi rajat on ”piirretty” myös junioreille. Hiekkanurmesta löytyy myös jalkapallokentän pääty- ja sivurajat.