Pesäpallon Eurajoki

 

Eurajoen Veikkojen Pesäpallojaosto sai keväällä 2016 Opetus- ja kulttuuriministeriöltä 4500 euroa valtionavustusta seuratoiminnan kehittämiseen. Tuen tarkoitus on mahdollistaa urheilun harrastaminen seuroissa kohtuullisin kustannuksin.

Eurajoen Veikkojen hankkeen tarkoitus on ollut pesäpallotoiminnan kokonaisvaltainen kehittäminen ja harrastajamäärien kasvattaminen. Haluamme parantaa laatua joka tasolla: hallinnossa, valmennuksessa ja pelaajien taidoissa. Lisäksi tavoitteena on sitouttaa ja innostaa myös vanhemmat aktiivisesti mukaan toimintaan ja vahvistaa koko EuVen pesisperheen yhteisöllisyyttä.

Tavoitteena oli perustaa yksi uusi joukkue tarjoamaan yläasteikäisille pelaajille vielä mahdollisuuden jatkaa lajin parissa. Ajatuksena oli, että Suomensarjaan nousseen edustusjoukkueemme farmijoukkueeksi perustetaan maakuntasarjan joukkue, jossa C-ikäisetkin voisivat pelata. Yllättäen pelaajia olikin niin paljon, että saimme kokoon sekä maakuntasarjan, että C-poikien joukkueen, jotka molemmat hieman haparoivan kevään jälkeen hitsautuivat hyviksi joukkueiksi ja paransivat pelinsä tasoa jatkuvasti syksyä kohti tultaessa.

Valtakunnallinen D-ikäisten suurleiri järjestettiin kesällä Rauma-Eurajoki-Laitila -alueella. Halusimme tiedottaa leiristä näkyvästi niin, että kaikki tietävät, mitä paikkakunnalla tapahtuu. Hankimme keväällä uuden LED-infotaulun ja hyödynsimme sitä leiristä ja oman joukkueemme peleistä tiedottamiseen näkyvästi keskellä Kirkonkylää. Pesäpallo sai hyvää näkyvyyttä paikkakunnallamme.

Keväällä koulutettiin uusia nuorisotuomareita ja valmentajia sekä myös vanhempia toimitsijatehtäviin. Toteutimme toimintakäsikirjan, EuVen pesisaapisen, joka julkaistiin seuran kotisivuilla ja syksyllä se esitellään ja jaetaan vanhemmille uuden kauden avajaisissa marraskuussa.

Keväällä hankkeen puitteissa järjestettiin EuVen pesisperheen päivä, jossa pelaajat treenasivat edustusjoukkueen pelaajien ohjauksessa ja vanhemmat kuulivat luennon urheilijan ravinnosta, suunnittelivat tulevaa kautta ja tutustuivat toisiinsa. Kauden loputtua vietettiin kaikkien joukkueiden yhteiset päättäjäiset Porissa MegaZonessa lasersodan ja pienen naposteltavan kera. Marraskuussa käynnistämme kauden jälleen kaikkien joukkueiden yhteisillä avajaisilla.

Määrätavoitteet:
20 uutta pelaajaa            toteutui 2 uutta joukkuetta = noin 20 uutta pelaajaa
pesiskouluun 60 lasta    toteutui noin 30 
2 nuorelle kesätyö          toteutui Pesiskoulussa
7 uutta valmentajaa        MPL:ssä 2 valmentajaa, JPV:ssä 1 valmentaja, NPVT:ssä 1 valmentaja
15 tuomaria                    15 nuorisotuomaria koulutettiin
talviharjoittelu viikottain  marras-maaliskuussa Rauman harjoitteluhallissa ollaan joka toinen viikko

Toimenpiteet
1. Tehokas viestintä -> Pelaajamäärien nousu
2. Laadun parantaminen -> Pelaajien taidot kehittyvät monipuolisesti ja seura toimii hyvin
3. Yhteistoiminnan tiivistäminen -> Toiminnassa on runsaasti innostunutta talkooväkeä ja kaikilla hyvä fiilis!

Hankkeen toteutus
Hanketta on toteutettu pesisjaoston vetämänä, ilman erillistä projektipäällikköä. Yhteistyötä on kehitetty Raumalaisen SalBan ja Rauman Feran kanssa.

Vuoden lopussa arvioidaan seuraorganisaation kehittymistä tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen teon yhteydessä jaostojen itsearvioinnin sekä toimihenkilökyselyn avulla. Mittarina pidimme myös sitä, pystymmekö käynnistämään Majan kunnostusprojektin. Tällä hetkellä ainakin näyttää siltä, että hankevalmistelu etenee niin, että töihin päästään alkuvuodesta 2017.