Mistä lisää pesispoikia?

31.1.2013

Raumalla ei ollenkaan, Porissa vähän ja Eurajoella tarvitaan lisää

 

Jos raumalaispoika haluaa pelata pesäpalloa, lähin joukkue löytyy Eurajoelta. Jos taas eurajokelaistyttö mielii pesäpalloilijaksi, on hänen suunnattava Raumalle tai vaihtoehtoisesti pohjoisempaan eli Poriin. Mistä oikein on kyse?

– Strateginen ajatus on, että meillä on vahva tyttöpuoli, Eurajoella vahva poikapuoli, sanoo Feran puheenjohtaja Daniela Tanhua.

–  Viitisen vuotta sitten yritimme saada poikapesisjoukkuetta, mutta se ei vaan oikein onnistunut. Yksi syy siihen on se, että Raumalla on muita lajeja, jotka vetävät harrastajia.

Porissa Pesäkarhuilla on nettisivujen mukaan yksi E- ja D-ikäisistä pojista koostuva poikajoukkue sekä miesten harrasteryhmä. Ulvilan Pesä-Veikoilla sen sijaan on poikajoukkueita joka lähtöön.

– Rauma on varmaankin Satakunnan ainoa isompi kaupunki, jossa ei ole ollenkaan poikajoukkuetta, laskee Satakunnan Pesäpallo ry:n toiminnanjohtaja Inga Ärnfors.

– Poikien pesäpallo on Raumalla peruspoikalajien puristuksessa.

Raumalta Eurajoelle

Ne pojat, jotka Raumalla aikoinaan pesäpalloharrastuksen aloittivat, siirtyivät Eurajoelle. Eurajoella toivotaan, että poikia tulisi edelleen pesäpalloilun pariin – vaikka sitten naapuripitäjästä.

– Tällä hetkellä tilanne on se, että D-ikäisiä eli 12-13-vuotiaita poikia tarvittaisiin ainakin muutama lisää, sanoo valmentaja Jyri Tarmo Eurajoen Veikoista.

– Miesten joukkue on olemassa, se perustettiin viime vuonna uudestaan. Se pelaa maakuntasarjassa. Meillä olisi lupaavia D-poikia, jotka voisivat jo parin vuoden päästä pelata maakuntasarjassakin. Kunhan vaan joukkueisiin saataisiin tarpeeksi pelaajia.

Lisää treeniä

Eurajoella yritetään kovasti saada poikajoukkueet toimimaan.

–  Tämä on ensimmäinen vuosi, kun yritämme kunnolla myös talviharjoittelua. D-poikien kanssa olemme suhteellisen kovaakin harjoiteltu, myös E-pojat ovat olleet mukana, Tarmo kertoo.

–  Huomasin esimerkiksi sellaisen, että F-ikäisinä pesimme yhdenkin joukkueen ihan mennen tullen. Viime vuonna sitten hävisimme niille kaikki neljä peliä. He olivat harjoitelleet talvellakin, mutta me emme. Nyt treenataan, jotta kehityttäisiin.

Pesäpallo on muutakin kuin kentälle tulemista ja lyömistä.

–  Ryhmissä saataisiin yksityiskohtaisempaa harjoittelua. Tavoite olisi, että saisimme D-poikajoukkueen, sitten C, B ja niin edelleen.

–  Viime kesänä meillä oli pari peliä viikossa. E-poikien kanssa olimme ensimmäistä kertaa Ulvilassa alueleirillä, ja ensi vuonna mennään D-poikien kanssa valtakunnalliselle leirille Kempeleelle, luettelee Tarmo.

Ulvilan miehiä

Tarmo itse on kotoisin perinteisestä pesäpallokunnasta, Ulvilasta.

–  Pelasin superpesistä Ulvilassa vuodet 1999-2003, sitten seitsemän vuotta sitten ajauduin Eurajoelle. Valmentajan hommiin lähdin kolmisen vuotta sitten.

Jos ei ole aikaisemmin pelannut pesäpalloa, onko liian myöhäistä aloittaa D-ikäisenä?

–  Ei ole myöhäistä. Jos nyt päättää tulla mukaan, niin riittää, että on sisäpelitossut, verkkarit ja joku pitkähihainen paita. Peruspaketilla pääsee alkuun, Tarmo selvittää.

– Tietysti meillä on jo lajiharjoituksiakin, joten jos räpylä löytyy, sen voi toki ottaa mukaan.

Eurajoen Veikkojen pesispojat treenaavat joka lauantai klo 10-11.30 Keskustan koulun salissa.

– Mitään ei tarvitse osata etukäteen. Jos on kova into, niin siitä se lähtee, kannustaa Tarmo.

Lisätietoja: eurajoenveikot.sporttisaitti.com