Ratamestarin terveiset

Ratamestarin sepustukset

Tervetuloa Jukola-99 maisemiin. Kilpailukeskus on hiukan laajennut Jukolan ajoista, mutta hyvinhän tämä toimii edelleen.  Suunnistettava alue koostuu kahdesta täysin erillisestä alueesta ja tämä myös näkyy rataprofiileissa.
Jukolassa kisailleet voivat saada kisan alkutaipaleella hyviäkin muistoja mieleen. Pidemmillä radoilla voi alkumatkassa välillä vauhti nousta korkeaksikin, mutta toisaalta välillä taas joutuu nauttimaan normaalin talousmetsän hitaudesta. Maastopohja voi välillä yllättää raskaudestaan.

Alkuinnostuksen laantuessa suunnistajat pääsevät pakollisen! tienylityksen (Huomioikaa tämä, koska tiellä vain yksi ylityskohta) kautta nauttimaan sitten aivan uunituoreesta maastonosasta, josta jo alueen 14-vuotiaat
ja nuoremmat ovat osittain päässeet nauttimaan oravacupin merkeissä. Maasto muuttaa myös hiukan luonnettaan korpimetsän ja hieman peitteisempien mäkien laatiessa suunnistettavia pisteitä suunnistajille.
Viimeisellä kilometreillä kilpailukeskusta lähestyttäessä ylitetään jälleen sama pakollinen tienylitys, jonka yhteydessä on myös juomapaikka.

Kilpailualueella kielletyt pellot on merkitty karttaan kielletynalueen merkinnöillä, joten kaikille lienee nämä merkit tuttuja ja niitä pitää myös noudattaa.

Erikoispitkän pituuden takia olen myös halunnut tarjota vanhemmille suunnistajille mahdollisuutta omaan suoritukseen perhoshajonnan avulla.

Ratametsuri