Tuomaritoiminta 2024

Miska Tervo valittiin poikatuomariksi Espoon Tenavaleirillä 2019.
Anna-Kaisa Arvo tuomaritehtävissä UPV:n pelissä
Tuomari Antti Heininen

 

EuVen tuomarit 2024

 

 

 

Täältä löydät ohjeet tuomareille kaudella 2024.

VEROKORTTI 2024

Jokaisen tuomarin tulee toimittaa verokortti ja tilinumero palkkioiden maksatusta varten ennen kauden alkua  sähköpostilla osoitteeseen:

sanja.viskari@gmail.com tai kopiona suoraan Sanjalle.

Muista, että ilman verokorttia palkkiota ei voida maksaa.

Verokortista riittää hyvälaatuinen kuva.

 

TUOMARIPALKKIOT 

 Seuran tuomareille maksamat tuomaripalkkiot  Tuomaripalkkiot

 

 

TUOMARIOHJEET 

 

- Muista, että olet kentällä vähintään puolta tuntia ennen pelin merkittyä alkamisaikaa ja edustuksen peleissä jo tunti ennen pelin alkua. Ilmoittaudu heti saavuttuasi pelin kirjurille.

- Kuittaa joukkueenjohtajan tai tuomarivastaavan varmistusviesti tai – soitto aina, kun sellainen tulee.

- Tuomarin tulee ottaa mukaansa pilli ja huolehtia säänmukaisesta vaatetuksesta. Muistathan, että tuomarilla on lenkkarit tuomaroidessa. Tuomarilla ei ole tuomaroitaessa farkkuja, släpäreitä eikä seuran asusteita. Mikäli sinulla ei ole omaa tuomaritakkia, sellaisen voi lainata pesiskentän kioskista. Kaikki kortilliset tuomarit käyttävät tuomaritakkia.

- Kaikki tuomarit kokoontuvat yhdessä pelinjohtajien kanssa alkupuhutteluun ennen ottelun alkua. Tuomarit ja pelinjohtajat esittäytyvät ja pelituomarin johdolla käydään läpi kentän rajoitukset ja muut tärkeät asiat. 

  • G- ja F -junioreiden otteluissa pelituomarin tulee valvoa pelaajien lyöntijärjestysnumeroiden arvonta, muista myös kerrata muut naperopesissäännöt.

- Pelin jälkeen kortilliset tuomarit seisovat rivissä pelituomarin takana, samalla kun joukkueet ovat kiilassa.

  • kirjaa tuomarointi sähköisellä lomakkeella

(osoite löytyy tuomarointiryhmästä)

  • palkkioiden määrät löytyvät myös keltaisesta kansiosta kioskissa ja kotisivuilta
  • näytä vahvistusviesti kotijoukkueen toimihenkilölle
  • syöttötuomari huolehtii syöttölautasen takaisin kioskiin
  • Tuomari, jos koet tulleesi pelissä epäasiallisesti kohdelluksi, ota empimättä ja viipymättä yhteyttä tuomarivastaavaan. Tuomarit ovat oleellinen voimavara ja tulemme edistämään rehtiä ja reilua meininkiä sekä puuttumaan asiattomuuksiin.
  • Opettele säännöt, ole jämäkkä ja kysy rohkeasti neuvoa kokeneemmilta!

Aino (pesiksen rahastonhoitaja) maksaa tuomaripalkkiot kerran kuussa. Yleensä seuraavan kuun alussa.

 

 

Seura osallistuu kuluihin (lisenssi ja vakuutus 98 euroa) niille tuomareille, jotka eivät enää pelaa. Maksettavaksi jää tuomarikortti 20 euroa. Kesän aikana tulee tuomarointeja olla vähintään 5 tai lisenssi veloitetaan syksyllä tuomarilta.

 


EuVe Pesiksen tuomarivastaavana toimii Sanja Viskari, puh. 044 3690303. Varmistathan, että Sanjalla on oikeat yhteystietosi, niin olet mukana tuomariringissä. Rinkiin voivat ilmoittautua myös muissa seuroissa pelaavat, jotka ovat halukkaita toimimaan tuomaritehtävissä Eurajoella. Meillä nopeimmat tuomaroivat - vastaa tekstariin, kun kysely saapuu.