Sunnuntain Ratamestarin Jorinat


 
Asustellen Pirkanmaalla ja tottuen hämäläiseen tai ylipäätään Suomalaiseen talousmetsään oli hieno askeltaa tulevassa Pitkän matkan maastossa.
Kokonaisuutena maasto on hyväkulkuista, mutta ehkä hieman raskaspohjaista. Monipuolista maasto on ja olen ratamestarina halunnut tarjota varsinkin pitkille radoille näköalaa kaikkiin maaston tarjoomiin ihmeellisyyksiin. Osin tulee mieleen ehkä Ranskan MM-kisojen maastot, toisaalta Suomen laajat erämaat, raumalainen avokalliomaasto jossain kohdin tietysti ripaus pirkanmaalaisuutta ja peitteisyyttäkin löytyy siitä nauttivalle. Maaston muutamissa vaativissa osissa etenemisvauhti on reilusti yli 10min/km, mutta toisaalta paikoin voi vedellä hyvinkin vauhdikasta askellusta.
Olen koittanut päkertää mielessäni ratoja niin, että tarjoaisin normaalia pitkän matkan suunnistusta ja monipuolisia suunnistustehtäviä, mitä se ikinä tällaisessa maastossa tarkoittaakaan. Olen yrittänyt välttää maaston monia hienouksia, koska ehkäpä suomalainen suuri suunnistuskansa ei olisi ihan valmiina kaikkeen, joita voisi vaikka keski-euroopan visiiteillä Sloveniasta tai Kroatiasta löytää. Toisaalta 1:10000 kartta ei paikoin olisi tarpeeksi pienimittakaavainen täysimääräiseen nautintoon näillä alueilla.
 
Pitää myös tässä muistaa kiittää Valvojaa erinomaisesta työstä.
 
Toivoo sunnuntairatamestari.