Valvojan lausunto

Lauantain keskimatka:

Vaativa mutta pääosin hyväpohjainen maasto, huippukartta ja vaativat radat. Mitä muuta suunnistaja enää voi toivoa?

Ratamestarin suurin haaste oli saada nuorten radat riittävän helpoiksi, muissa sarjoissa sai antaa mennä ihan surutta. Saapuneen sadekauden johdosta maasto muuttui vieläkin vaativammaksi ja ratoja on säädetty moneen kertaan lyhyemmiksi, silti joissakin sarjoissa saattaa ohjeajat ylittyä.

Kartalla on tavaraa todella paljon ja SSL mahdollistama 1:7500 kartan käyttö ikäihmisillä ja nuorilla osui heti suotuisaan maaperään.

Rasteja on maastossa 1000 hengen kisan tarpeisiin, joten varsinkin lopussa on lippu lähes joka kivellä. Koodien tarkistus on todella tarpeen.

Sunnuntain pitkämatka:

Harvoin pääsee suunnistajat samassa kisassa kokemaan näin ääripään maastoja. Kisamaaston halkaisee kivikko-kyrveikkövyöhyke, jota ratamestari kuitenkin on ansiokkaasti vältellyt.

Kartoittajallekin on ollut melkoinen haaste kun avokalliomäen metristen kivien huomioiminen on muuttunut muutaman sadan metrin päässä linjaukseen, jossa vain pakettiauton kokoiset kivet lasketaan ja omakotitalon kokoinen kivikin pitäisi saada sopimaan kartalle.

Pidemmillä radoilla vaihtuvien maastotyyppien lisäksi vaihtuu kartoittajakin ja kartoitustyyleillä on selkeä ero. Tuossakin tarvitaan jälleen sopeutumista.

Sunnuntainkin ratoja on höylätty koko ajan lyhyemmiksi, mutta ratojen ja maaston vaativuus yhdistettynä sateisiin aiheuttanee edelleen ohjeaikojen ylityksiä.

Kisan aikana ylitetään kaikkien sarjojen toimesta useaan kertaankin vähäliikenteinen kylätie, jolla ei ole liikenteenvalvontaa/pysäyttäjiä järjestäjien toimesta. Älkää siis kuvitelko mahdollisen kulkuneuvon väistävän/pysähtyvän.

Yleistä:

Molempina päivinä ylitellään ja mahdollisesti jopa käytetään reitinvalintana peltoja. Kielletyt pellot on pistepellon lisäksi merkattu kielletyllä alueella karttaan. Ei pitäisi aiheuttaa siis mitään epäselvyyksiä.Nauttikaa, tälläistä herkkua ei ole usein tarjolla!

Janne Kallioniemi RaLu