« Takaisin julkisille sivuille

Uuden pelaajan ja vanhemman opas


Tervetuloa pelaamaan pesäpalloa!

Tässä pieni infopaketti uudelle pesispelaajalle ja vanhemmille.

 

D-pojat 2002-2003 synt.

Valmentajat: Anna-Mari Käkönen ja Jyri Tarmo

JoJot:                           Marianne Valtanen, valtaska@gmail.com

                                    Soile Heino, soile.heino@me.com

 

Joukkueen harjoitusajat löytyvät;

http://www.eurajoenveikot.fi/pesapallo2/euve-pesis-pelit-ja-harjoitukset/

 

PELIT:

D-pojat pelaavat Länsi-Suomen aluesarjaa. Joukkueita sarjassa on meidän lisäksemme Pomarkusta, Ulvilasta ja Kankaanpäästä kaksi. Nelinkertaista sarjaa pelatessamme pelejä tulee kesällä 16. Sarjapelien tulospalvelu löytyy täältä; https://pesistulospalvelu.tuloksia.fi/ottelut/70/544/3740

14.5. D-pojat osallistuvat lisäksi yksipäiväiseen turnaukseen Kankaanpäässä.

D-pojat osallistuvat myös alueleirille, joka järjestetään tänä vuonna Porissa 10.-12.6. Alueleirin lisäksi osallistumme myös valtakunnalliselle Suurleirille, joka tänä vuonna leireillään 3.-8.7. yhteistyössä Raumalla, Eurajoella ja Laitilassa. Seura tukee leiriosallistumisia maksamalla seuran jäsenien leirimaksuista puolet, näin maksut pesäpallon harrastamiseen seurassamme jäävät todella kohtuullisiksi. (Seuran jäsenmaksu on 14 euroa, perheen seuraavista jäsenistä 3€/hlö ja se laskutetaan vuosittain vuosikokouksen jälkeen (tammi-helmikuussa). Kesän aikana (huhti-kesäkuussa) jäsenmaksu kerätään uusilta pelaajilta, jotka ovat tulleet seuran toimintaan mukaan talven aikana.)

Pesäpalloleirit ovat koko lajin ja kesän kohokohdat, jotka muistetaan vielä aikuisenakin. Leirien ajan majoitutaan joukkueena koululuokissa, valmentajien ja huoltajien valvovien silmien alla :) ja päivät pelataan, syödään, ehkä uidaan ja pidetään hauskaa joukkueena, unohtaa ei voi myöskään leiridiskoa... Uni tulee yleensä ilman erityistoimenpiteitä raskaan, mutta hauskan päivän päätteeksi :-)

 

KUN LAPSI HARRASTAA PESÄPALLOA;

Kuten lasten harrastuksissa yleensäkin, tarvitaan pesäpallossakin vanhempien panosta, jotta toiminta ja tapahtumat saadaan vietyä onnistuneesti läpi. Vieraspeleihin tarvitaan vanhempia kuljetusvuoroihin ja kotipeleissä taas on erilaisia tehtäviä (kioskimyynti, tulostaulun päivitys, takarajatuomarointia...ym.) joita on kuitenkin turha pelätä ;) Kukaan ei kylmiltään joudu liian vaativaan tehtävään! Tärkeää on myös iloinen kannustaminen kaikissa tapahtumissa!

Tämän lisäksi juniorijoukkueet hoitavat miesten suomensarjan edustusjoukkueen kotipelien kioskivuorot, joita tulee tämän kesän aikana yhdelle joukkueelle kaksi kappaletta.

D-joukkueen hoitovuorot ovat edustuksen peleissä;

28.5 ja 13.7

 

JOUKKUEENJOHTAJA jakaa työvuorot miesten suomensarjan edustusjoukkueen peleihin, kuten myös joukkueen omien pelien toimitsijavuoroihin. Joukkueenjohtajan tehtävänä on tiedottaa ajankohtaisista asioista ja jakaa tehtävät perheille tasaisesti. Jos annetut vuorot eivät vanhemmille sovi, he sopivat muiden kanssa vaihdot ja ilmoittavat joukkueenjohtajalle.

 

HARRASTUKSEN KUSTANNUKSISTA:

Pesis on muutenkin edullinen laji, mutta yllä mainitun seuran leirituen ansiosta kustannukset jäävät todella kohtuullisiksi.

Kausimaksu 2016

D-pojat              158€

 

Kausimaksu on mahdollista maksaa myös erissä. Tarkemmat maksuohjeet saat joukkueenjohtajaltasi.

Maksuun sisältyy:

- Harjoitukset (talvikautena harjoitellaan myös vuokratuissa tiloissa)

- Turnaukset

- Pelaajalisenssi ja vakuutus

- Niken tuulipuku (uusille pelaajille)

- Pelit

(Kausimaksuista kustannetaan myös mm. pelipallot, mitalit, pöytäkirjat, valmentajien koulutukset ym.)

Mikäli pelaaja osallistuu leireille, laskutetaan leiripassit erikseen. Mikäli EuVen jäsenmaksu on maksettu, maksetaan leiripassista vain puolet.

VARUSTEET

Pesäpalloilun voi aloittaa joko peruslenkkareilla tai sitten pesispiikkareilla.

Talvella koulujen saleissa tulee olla vaaleapohjaiset sisäpelikengät. Talviharjoitteluhallissa voi käyttää lenkkareita tai sisäpelikenkiä. Kesällä hiekkatekonurmikentällä tulee piikkareissa käyttää lyhyempiä piikkejä (max 6 mm). Hiekkakentällä piikkareissa voi käyttää normaalinmittaisia piikkejä (9-12 mm).

Jokaisen pelaajan on hankittava oma räpylä ja kypärä. Alkuun räpylän ja kypärän voi tarvittaessa lainata seuralta. Sopivan kokoisen räpylän hankintaan voi kysyä apua joukkueen valmentajilta tai urheiluliikkeen myyjältä.

Oman mailan hankkiminen on alkuun vapaaehtoista. Joukkueilla saattaa olla yhteisiä mailoja, jotka ovat kaikkien joukkueen jäsenten käytettävissä. Sopivan mittaisen / painoisen mailan hankintaan voi kysyä apua joukkueen valmentajilta tai urheiluliikkeen myyjältä. Harjoituksissa käytetään joukkueen palloja. Jos haluaa hankkia omaan harjoituskäyttöön palloja, kannattaa kysyä joukkueen valmentajalta neuvoja pallojen hankintaan, jotta pelaajalle hankitaan ikäluokkaan sopiva pelipallo.

Harjoitukset pidetään talvella sisätiloissa (liikuntasalit, Eurajoella ja Raumalla) sekä talviharjoitteluhallissa Raumalla. Kesällä harjoitukset ovat tekonurmella tai hiekkakentällä. Pelaajat pukeutuvat sisäharjoituksiin sisäliikuntavarusteisiin. Ulkoharjoituksissa pukeudutaan sään mukaan verryttelyasuun tai sään kestävään tuulipukuun. Pelipuku on seuran omaisuutta ja se palautetaan syksyllä viimeisten pelien jälkeen pestynä joukkueenjohtajalle. Pelipukua käytetään ainoastaan peleissä, ei harjoituksissa.

 

HUOLTAJA

Jokaisella joukkueella on myös oltava nimetty huoltaja. Meillä D-pojilla tehtävää hoitaa jo varmalla rutiinilla Hietalan Juhani. Huoltajan rooli on huolehtia joukkueen varusteista sekä ensiaputarvikkeista.

o Huolehtii siitä, että joukkueen ensiapulaukku on ajan tasalla ja paikalla peleissä ja harjoituksissa.

o Mikäli joukkueella on yhteiset vesipullot, huolehtii, että ne ovat paikalla peleissä ja harjoituksissa.

o Huolehtii siitä, että jokeripaidat ja muut varusteet ovat paikalla peleissä ja harjoituksissa sekä huolehtii niiden kunnossapidosta.

o Huolehtii ensiavusta peleissä ja harjoituksissa.

 

Kentän käytöspoliisi KEKE

KEKE voi olla kuka tahansa vanhemmista ja se jaetaan muiden vuorojen mukana vanhempien kesken. KEKEn ei tarvitse tietää pesiksestä sääntöjä, vaan hän on ns. turvallisuusvastaava, joka käy huomauttamassa esim. huonosti käyttäytyvää katsojaa. KEKE on ennen peliä tehtävään määrätty henkilö, jonka tunnistaa yleensä KEKE-liivistä.

Keken tehtävät;

•Vastaa siitä, että tuomaristo saa työskennellä rauhassa ilman ulkopuolista häirintää ja ohjailua.

•Vastaa siitä, että toimitsijat keskittyvät heille kuuluviin tehtäviin.

•Vastaa siitä, että katsomossa käyttäydytään asiallisesti ja kannustus kaikkia osapuolia kohtaan on asiaankuuluvaa.

•Vastaa ottelutapahtuman yleisestä järjestyksestä ja takaa tuomareille ja toimitsijoille häiriöttömän mahdollisuuden onnistua omissa tehtävissään.

•On esimerkkinä muille vanhemmille ja katsojille omalla käytöksellään ja toiminnallaan.

•Edistää omalla toiminnallaan lasten ja nuorten ottelutapahtuman henkeä ja onnistumista.

 

FANITUOTTEET

Seuralla on myynnissä erilaisia fanituotteita. T-paitoja, lippiksiä, pipoja ym. Tuotteita myydään kaikissa peleissä, sekä niitä voi tiedustella seuratuotevastaavalta, soile.heino@me.com. Hänelle voi myös laittaa ideoita millaisia tuotteita haluttaisiin myyntiin.